Toimintaperiaatteet
Toimintaperiaatteet

Orimattilan Petojen tehtävänä on toimia lasten ja nuorten liikuttajana, toimia osaltaan kasvattajana ja antaa peruseväitä lahjakkaimmille pelaajille huipulle ponnistamiseen sekä jalkapallonharrastamisen mahdollisuus lähes koko elämän kaarelle.

Orimattilan Pedot tarjoaa pelaajilleen:

- myönteisiä onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä
- mukavaa ja kehittävää toimintaa joukkueen jäsenenä
- leikkimielistä kisailua jalkapallon parissa
- monipuolista, kehityskaudet huomioon ottavaa liikuntaa
- edullisen ja liikunnallisen harrastuksen, jonka parissa on
mahdollista jatkaa omien kykyjen ja halujen puitteissa mahdollisimman pitkään

Orimattilan Petojen pelisääntöjä ovat:

1. Kaikkia joukkueita kannustetaan reiluun peliin ja hyviä vastustajia arvostetaan.

2. Pelinohjaus jätetään valmentajan tehtäväksi. Pelaajat eivät kaipaa tai tarvitse kentällä pelatessaan isien ja äitien ohjeita, tuntuivatpa ne meistä vanhemmista kuinka tärkeiltä ja asiantuntevilta tahansa. Annetaan poikien ja tyttöjen oppia jalkapalloa omilla ehdoillaan.

3. Kentän reunalta ei kommentoida erotuomarin työskentelyä ottelun aikana. Etenkin, kun on kysymyksessä nuori aloitteleva tuomari, vanhemmilta ja valmentajilta voi edellyttää aikuismaista otetta pelin seuraamisessa. Erotuomari tuomitsee ottelun ja kuuluu inhimillisenä resurssina jalkapallopeliin. Siihen kuuluu mm. se, että erotuomari ei voi nähdä ihan kaikkea, erotuomari saattaa joskus tehdä virheitä, erotuomari saa tulkita tilanteita. Kaikesta huolimatta on parempi, että
tuomitseminen jätetään yksinomaan erotuomarin tehtäväksi.

4. Kaikki sitoutuvat yhdessä laadittuihin joukkueen pelisääntöihin ja hyväksyvät mm. sen, että nappulaiässä joukkueen pelaajia peluutetaan tasapuolisesti.

5. Kannustakoot niin valmentajat, huoltajat kuin katselijatkin rehdisti kaikkia
joukkueita sääntöjenmukaiseen ja reiluun peliin. Jokainen peli on lasten peleissä yhtä tärkeä, eikä koskaan kuitenkaan niin tärkeä, että sen vuoksi tulisi toimia vastoin hyviä tapoja tai lasten etuja!

Orimattilan Pedoissa on laadittu toimintaperiaatteet, löytyvät alla olevasta liitetiedostosta, niissä on kerrottu seuran organisaatiosta, päätöksenteosta, johtokunnan-, jaoston- ja joukkueiden toimihenkilöiden vastuualueista ja tehtävistä sekä vanhempien roolista joukkueissa. Jaoston ja joukkueiden taloudesta, kausi- ja jäsenmaksuista. Jalkapallon harrastamiseen liittyvästä toiminnasta, kuten harjoitukset, turnaukset, ottelut, jalkapallokoulu ja hippoliiga.